Vår historia

Husbilslandet startade upp som en av de första husbils-återförsäljarna i Sverige och har skapat många fantastiska upplevelser för sina kunder i snart 40 år. Ta del av vår resa!

Så startade det

Ingvar Pettersson började inom husvagnsbranschen för att 1988 gå över till husbilar och starta Husbilslandet, som en av de första husbilsåterförsäljarna i landet.

Verksamheten startade vid gården Bäckhem söder om Kristinehamn där familjen Pettersson bodde. Husbilarna stod utomhus och i ladan på gården. De första husbilsmärkena som såldes var främst Pilote, Bürstner, Swift & Elnagh. Några år senare byggdes den första verkstaden, som även den inrymdes i den gamla ladan och endast användes sommartid av några få mekaniker.

Ingvars DNA tar oss in i framtiden

Ingvar Pettersson hade ett stort motorintresse redan i unga år. På 50-talet var han en av deltagarna i Bergslagstrollen och en av landets bästa motocrossförare. 1966 började Ingvar köra Formel V och ett år senare gick han över till Formel 3, där han blev en mycket framgångsrik förare. När det var dags att ta steget ut i yrkeslivet var det självklart för honom att arbeta med fordon och han började tidigt sin bana inom fritidssektorn. 1965 startade han företaget Cabina i Kristinehamn, där han sålde båtar och husvagnar. Bland annat det Kristinehamnsbyggda varumärket Cabby och företaget var ett av de första i landet med en permanent husvagnsutställning.

Ingvar mådde som bäst när han omgav sig med människor. Han pratade, byggde relationer och sålde. Han byggde upp verksamheten i en värmländsk familjär anda. Kunderna skulle trivas här. Allt var möjligt och kunden skulle ha en bra upplevelse hos oss.

Ingvar var tidig med att samla kunder till fest på gården i Bäckhem. Det är något vi har fortsatt med. Vi bjuder in våra kunder flera gånger per år till fest. Festerna har blivit ett sätt för våra kunder att knyta band och lära känna varandra som en del i vår härliga stora husbilsfamilj.

Det är Ingvars DNA som tar oss till framtiden. Vi vill att du som kund får en värmländsk glad och trygg upplevelse när du besöker oss!

Några milstolpar i vår historia:

1988 startar Ingvar Pettersson Husbilslandet hemma på Bäckhems Gård.
1989 anställdes den första säljaren.
1992 byggdes första verkstaden. Byggnaden finns kvar och används idag för att visa våra kunder deras nya fordon vid leveransen.
2001 gick Ingvars son Nils-Olof Pettersson in som delägare.
2008 hade Husbilslandet 10 anställda.
2010 gick Niklas Olsson och Jonas Pettersson in som delägare och drev verksamheten tillsammans med Ingvar och Nils-Olof Pettersson.
2011 invigs den nybyggda försäljningshallen.
2017 invigs en ny modern serviceverkstad.
2018 är vi i sorg efter att Ingvar Pettersson lämnar oss.
2021 bygger vi ut verkstaden med en rekonditioneringsavdelning och fler verkstadsplatser.
Vi är nu 36 anställda.

Läs vidare om vår verksamhet

Vi utökar med lackverkstad

Nyheter

Husbilslandet har expanderat och tagit över Autolacken i Kristinehamn. Det innebär att vi kompletterar verksamheten med ett ben som…
Läs mer