De bloggar om sina husbilsäventyr

Vi har haft nöjet att intervjua paret Carina Ekroos och Håkan Söderman, två entusiaster som delar sina upplevelser och passion för husbilslivet i bloggen ”HUSBILSRESOR & ÄVENTYR”.

Besteg Kebnekaise

Till vardags arbetar Carina som medicinsk sekreterare och hennes sambo Håkan jobbar med fastigheter inom Skistar och har över 35 års erfarenhet från besöksnäringen. Bland annat tio år som campingchef vid Gustavsvik i Örebro, som blev en av landets första 5-stjärniga campingplats.

Att semestra med husbilen är parets största intresse och så fort de får möjlighet ger de sig ut för att samla nya upplevelser. Erfarenheterna delar de med sig av i den gemensamma bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR. Carina berättar att längtan efter att resa tillsammans startade redan när de träffades i oktober 2016. Våren därpå köpte de sitt första gemensamma hus och bara någon månad senare skaffade paret husbil. Redan samma sommar gjorde de sin första husbilsresa tillsammans och utforskade platser som Treriksröset och Nordkap. I juli besteg de till och med Sveriges då högsta topp, Sydtoppen, Kebnekaise.

– En husbil har hjul och man kan förflytta sig, annars hade vi kanske valt en sommarstuga, säger Carina.

Vad är det bästa med husbil?

– Friheten och valmöjligheterna! Man har allt man behöver med sig i bilen: säng, kök, toalett, dusch och vardagsrum. En husbil underlättar vardagslivet också, säger Carina och får medhåll av Håkan.

– Enkelheten, friheten och smidigheten framför allt nu med plåtisen som vi använder som andrabil året runt i vardagen, säger han.

Håkan och Carina semestrar främst i Sverige. Eftersom de båda fortfarande jobbar heltid är det de kortare resorna som hinns med i dagsläget. När de är ute med husbilen är de väldigt flexibla, ibland blir det fricamping, andra gånger övernattar de på någon rastplats eller trevlig camping.

– Att vi besöker campingar beror oftast på att vi har vänner som befinner sig där, förklarar Carina.

Började blogga

Bloggandet började lite trevande, men ganska snart märkte paret att det fanns ett intresse för deras äventyr och erfarenheter.

– Allt vi skriver om är vår 100% ärliga upplevelse som vi alltid kan stå för och berätta om. Sedan är det viktigt att alla får välja vad man själv tycker är rätt eller fel, allt utifrån de egna behoven och vilken bekvämlighet man önskar, menar Håkan.

– Vi har gått på vår magkänsla om vad som känns hållbart i längden. Våra följare känner oss ganska väl numera, tillägger Carina.

Under åren med husbil har paret hittat många svenska pärlor. Carina berättar att de bland annat genomfört En Svensk Klassiker och besökt många trevliga platser i samband med loppen, bland annat i trakterna kring Jönköping och Motala.

Håkan vill även slå ett slag för deras nya hemtrakter, Dalarna.

-Här i Dalarna finns så otroligt många härliga och spännande platser, sedan ska man besöka samma plats sommar och vinter. Då får man två ofta helt olika upplevelser av samma plats, säger Håkan.

Vad kan ni ge för råd till andra som går i husbilstankar?

Carina tipsar om att fundera på vilka som ska åka med i husbilen, om man är ett par eller en hel familj samt vilka platser man har tänkt besöka. Har man kanske vänner som också åker husbil? Har man klart för sig hur man vill använda husbilen blir också valet av bil enklare.

– Att välja den husbil som känns rätt nu utifrån de behov och önskemål man har. Inget köp är fel, utan var rätt när man gjorde affären. Sedan kanske förutsättningarna ändras och då kan man byta bil. Man ska absolut inte känna att det är fel på något sätt, tycker Håkan.

Dela inlägget

Se fler inlägg

Vi utökar med lackverkstad

Nyheter

Husbilslandet har expanderat och tagit över Autolacken i Kristinehamn. Det innebär att vi kompletterar verksamheten med ett ben som…
Läs mer