Efterlängtad mässa med spännande nyheter

Nu har Elmiamässan 2023 dragit igång efter två års uppehåll. Det är tydligt att många har saknat mässan och att intresset för fritidsfordon fortsätter att vara väldigt stort. Friluftsliv och camping är hetare än någonsin!

Husbilslandet finns i Bergholms monter under Elmia Husvagn Husbil mellan 7-11 september för att visa nyheter från våra varumärken Knaus, Weinsberg och Morelo. I den stora montern kan man mingla bland cirka hundra fordon, så vi vill lova att det finns något för alla behov och önskemål. I vanlig ordning är montern såklart också laddad med mycket förmånliga erbjudanden på både husbilar och husvagnar.

I 2023 års modellprogram ser vi att Volkswagen fått ett allt större utrymme bland Knaus modeller. En mycket bra kombo som resulterat i en rad trevliga husbilsmodeller. En av dessa är Knaus helt nya modell för 2023, Tourer Van Vansation. En halvintegrerad husbil med en tilltalande design i ett mycket kompakt format med en längd på enbart 5,89 meter. Tourer Van erbjuds i två olika planlösningar med plats för upp till fyra personer. Trots den kompakta storleken har man inte sparat på utrustningen där ni bland annat hittar automatisk växellåda och 17 tums aluminiumfälgar som standard.

Tourer Van Vansation är av Knaus helt nya modeller för 2023.
Tourer Van Vansation är av Knaus helt nya modeller för 2023.

En nyhet för 2023 är att den omtyckta modellen Knaus Van Ti Vansation även erbjuds på MAN och Peugeot. Vansation är unik i sitt utförande då den tack vare den innovativa konstruktionen erbjuder samma invändiga utrymme, trots ett kortare yttermått.

Omtyckta Knaus Van Ti Vansation erbjuds 2023 på bland annat Peugeot.
Omtyckta Knaus Van Ti Vansation erbjuds 2023 på bland annat Peugeot.

En modell i likande format, men med ytterligare plats för resande är nya Van Wave Vansation på MAN och gott om invändigt utrymme. Van Wave Vansation finns i en planlösning med långbäddar och taksäng, vilket innebär hela fyra sovplatser.

Efterlängtad mässa med spännande nyheter

På husvagnssidan har en gammal klassiker fått nytt liv. Knaus Azur var populär på 80-talet och har nu nyproducerats i en modern tappning. Azur är unik i sitt slag tack vare den självbärande karossen som möjliggör en flexibilitet i interiördesignen. Konstruktionen innebär att möblerna inte håller upp karossen, utan kan placeras på ett nytänkande sätt. Just nytänket och den lite lyxigare känslan infinner sig också i Azuren genom allt från interiördesign till ljussättning.

Efterlängtad mässa med spännande nyheter

Hos Weinsberg finns också en nykomling som är värd att lyfta fram. X-Cursion Van är Weinsbergs första husbil som är byggd på Volkswagen. Även X-Cursion är en kompakt halvintegrerad husbil på endast 5,88m. Den har en mycket genomtänkt interiör med komfort som i en större bil, men i ett mindre format.

Efterlängtad mässa med spännande nyheter

Som vanligt finns det såklart mycket spännande att titta på bland premiumforden i Morelos monter. Allt från den mindre Morelo Home till jätten Morelo Grand Empire på Mercedes Actros-chassi med lyx utöver det vanliga! 

Husbilslandet finns på plats på Elmia Husvagn Husbil under hela mässan som pågår till och med söndag den 8 september. Välkomna att träffa oss i monter D01:42.

I Morelos monter finns mycket spännande att titta på i det allra lyxigaste segmentet av husbilar.
I Morelos monter finns mycket spännande att titta på i det allra lyxigaste segmentet av husbilar.

Öppettider

Försäljning

Måndag-torsdag 9-18
Fredag 9-16
Lördag & söndag 11-15

Verkstad/kundmottagning

Måndag-fredag 7-16
Lördag & söndag STÄNGT
Verkstaden telefontider Mån-fre 9-15
Ring oss!
Ring oss på

0550-293 85