Husbilslandet sponsrar ”Världens längsta Vasalopp”

Efter en lång dag i skidspåret och ett nio mil långt Vasalopp bakom sig, är det inte många som skulle komma på tanken att sätta sig i bilen, åka tillbaka till Sälen, för göra det hela nästa dag igen. ”Vansinne” skulle nog många kalla det. Två som istället frågar sig ”hur många gånger skulle man orka göra just det och var går egentligen gränsen?” är komikern med Sveriges starkaste pannben, Måns Möller och längdskidslegendaren Christer Skog. Nu har de bestämt sig för genomföra sitt galnaste projekt hittills – Måns och Christer ska åka #VärldensLängstaVasalopp. Husbilslandet har gått in som huvudsponsor för dag fyra och bidrar med 10.000 kronor till världsrekordförsöket.

-          Drömmålet är att klara tio Vasalopp i rad, säger coachen Christer Skog.

Husbilslandet sponsrar  ”Världens längsta Vasalopp”

Viggo Foundation, som jobbar för att barn med neuropsykiatriska funktionsvariationer ska få tillgång till idrott, är i stort behov av pengar. Tidigare år har Måns Möller och Christer Skog cyklat världen runt för att samla in bidrag, men i år har detta uteblivit på grund av covid-19. Istället har Christer kommit med en ny idé.

10 Vasalopp på rad

-Jag läste att Vasaloppet skulle hålla spåren öppna i hela tre veckor i år. Då tänkte jag att om vi lyckas göra tio Vasalopp i rad blir vi de första i världen att lyckas med denna bedrift. Vi har fått smak för att sätta världsrekord efter att vi 2017 lyckades ta oss in i Guinness Book of Records med vår cykling. Idén är helt vansinnig och jag tror om väderförhållandena blir bra har vi 50/50 chans att lyckas, säger Christer Skog.

- Jag gjorde Vasaloppet 2014 på 11 timmar och 40 minuter och efter det kunde jag inte gå på en vecka, så att göra flera Vasalopp på rad känns tufft när man inte lärt sig diagonala än. Längdskidor är krångligt och jag har ännu inte lärt mig valla. Det enda jag tar med mig in i den här fysiska utmaningen är mitt pannben, säger Måns Möller.

Samla in pengar

Målet med #världenslängstavasalopp är att skriva svensk idrottshistoria och samtidigt samla in pengar till de projekt som Viggo Foundation idag driver. Några exempel på aktiviteter som stiftelsen anordnar är bland annat Viggo Crawlet, Viggoloppet, Viggoklassikern, Viggo Foundation Summer Camp och Viggo Foundation Winter Camp.

Pengarna samlas in genom att företag och privatpersoner ges möjlighet att sponsra ett Vasalopp (en heldag) eller en vasaloppskontroll. Målet är att skida in 100 000 kr.

Det första loppet startar den 12 februari och Husbilslandet är huvudsponsor för dag 4, den 15 februari. På viggofoundation.se kan man följa loppen i realtid via länk. 

Om Viggo Foundation: Viggo Foundation är en insamlingsstiftelse som arbetar för  att barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) ska få ett aktivare liv och möjlighet att idrotta. NPF är samlingsnamnet för en mängd olika diagnoser som autism, aspbergers, ADHD, ADD, tourettes syndrom, OCD, dyslexi med flera. I Sverige uppskattas ca. 25 000 barn vara diagnostiserade med NPF diagnoser av olika slag och det är inte ovanligt att ett och samma barn har flera av dessa diagnoser.

Läs gärna mer på: viggofoundation.se


ÖPPETTIDER

FÖRSÄLJNING

Kristi himmelsfärdsdag, 13 maj 11-15
Måndag-torsdag 8-18
Fredag 8-16
Lördag & söndag 11-15

Verkstad/butik/reservdelar

Kristi himmelsfärdsdag, 13 maj STÄNGT
Måndag-fredag 7-16
Lördag & söndag STÄNGT

Verkstadens telefontider

Måndag-torsdag 9-15
Fredag 9-14

Lunchstängt

Verkstaden håller lunchstängt på vardagar mellan kl 12-12.30
Ring oss!
Ring oss på

0550-293 85