Husbilslandet investerar i förnyelsebar energi

Husbilslandet har gjort en investering på närmare 2,5 miljoner kronor för att installera solceller på taket.

-          Det känns bra att kunna producera vår egen el genom förnyelsebar energi och i förlängningen kunna minska våra höga elkostnader, säger VD Jörgen Andersson.

Just nu pågår ett omfattande arbete med att förbereda för monteringen av solpaneler på taket till Husbilslandets försäljningshall. Solcellspanelerna levereras av företaget EL av Sol och installationen görs av det lokala företaget Elteknik. Totalt rör det sig om en satsning på närmare 2,5 miljoner kronor, varav 20% återbetalas i statligt bidrag.

-          Med dagens elpriser och enligt den kalkyl vi har fått kommer vi att tjäna in den investeringen på drygt nio år, berättar Jörgen Andersson.

Nu pågår monteringen av närmare 800 solpaneler på försäljningshallens tak.
Nu pågår monteringen av närmare 800 solpaneler på försäljningshallens tak.

Idén att satsa på solenergi har funnits sedan en tid tillbaka, framförallt för att minska företagets höga elkostnader. Husbilslandet har en genomsnittlig årsförbrukning på cirka 430 000 kWh.

-          Med solcellerna ska vi på egen hand kunna producera ungefär hälften av den el vi förbrukar. Samtidigt som vi under den soliga tiden på året räknar med att kunna sälja en del av den överskottsel som produceras.

Inne i Husbilslandets försäljningshall förbereds också nu den växelriktare som är hjärtat i hela anläggningen och som omvandlar likspänningen från solcellerna till växelspänning. Kunderna kan se in i anläggningen genom en glasdörr och på en informationsskärm kommer de i realtid att kunna följa hur mycket el anläggningen producerar.  

Christoffer Fäldt på Elteknik arbetar med installationen av solcellsanläggningen.
Christoffer Fäldt på Elteknik arbetar med installationen av solcellsanläggningen.


ÖPPETTIDER

FÖRSÄLJNING

Måndag - torsdag 8-18
Fredag 8-16
Lördag-söndag 11-15

KUNDMOTTAGNING/VERKSTAD/TILLBEHÖR

Måndag-torsdag 7-17
Fredag 7-16
Lördag-söndag STÄNGT

Telefontider verkstad

Måndag-fredag 9-15

Lunchstängt verkstad/kundmottagning

Måndag-onsdag & fredag 12-12.30
Torsdag 12-12.40
Ring oss!
Ring oss på

0550-293 85

Nästa event

Det finns inga kommande event.