Förbered din husbil inför vinterförvaringen!

Visst är det härligt att åka husbil även på vintern! Men många väljer att ställa av sin husbil under vinterhalvåret och här delar vi med oss av några användbara tips på förberedelser inför vinterförvaringen. Fråga oss gärna om råd om ni är osäkra!
Visst är det härligt att åka husbil även på vintern! Men många väljer att ställa av sin husbil under vinterhalvåret och här delar vi med oss av några användbara tips på förberedelser inför vinterförvaringen. Fråga oss gärna om råd om ni är osäkra!

Efter en lång och härlig husbilssäsong närmar sig vintern och kylan med stormsteg. De flesta väljer att låta sin husbil gå i vinteride och här kommer några tips som kan vara bra att tänka på inför vintern. Genom att förbereda husbilen väl inför kylan kan du undvika obehagliga överraskningar när det är dags att börja rulla igen till våren.

Om du har möjlighet att förvara husbilen under tak är det bra för att slippa snö på taket med ökad risk för fuktskador. Här delar vi med oss av några användbara tips inför vinterförvaringen:

Töm husbilen på vatten

Se till att alla vattentankar och hela vattensystemet är tömt på vatten innan husbilen vinterförvaras. Annars finns risken att ledningarna fryser och skadas. Detta gäller även om husbilen står inomhus, då ett strömavbrott kan leda till att lokalen kyls ned med tråkiga skador som följd.

Plocka ur mat och textilier

Skydda husbilen från skadedjur

Se över husbilens batterier

Övrigt som kan vara bra att tänka på!


Hoppas att dessa tips kan vara till någon hjälp och tveka inte att ställa frågor till oss om ni undrar något. 

ÖPPETTIDER

FÖRSÄLJNING

Måndag - torsdag 8-18
Fredag 8-16
Lördag-söndag 11-15

VERKSTAD/KUNDMOTTAGNING

Måndag-torsdag 7-17
Fredag 7-16
Lördag-söndag STÄNGT

Telefontider verkstad

Måndag-fredag 9-15

Lunchstängt verkstad/kundmottagning

Måndag-onsdag & fredag 12-12.30
Torsdag 12-12.40
Ring oss!
Ring oss på

0550-293 85