Så påverkar nya fordonsskatten


Ingen skatteökning på 2019-fordon i lager

Som de flesta av er säkert redan har sett så kommer den nya fordonsskatten att påverka nya husbilar. Däremot berörs inte några begagnade husbilar och även Morelo kommer att behålla den nuvarande skatten.

Efter att Transportsstyrelsen i somras gick ut med informationen att husbilarna skulle klara sig undan den ökade fordonsskatten så kom det nya beskedet för några veckor sedan som ett riktigt bakslag. Transportstyrelsen lade sig platt och tog tillbaka de felaktiga uppgifterna. De oklara beskeden har väckt många frågor om vilka husbilar som egentligen kommer att påverkas av den förhöjda skatten (även för oss inom branschen). Vi ska nu försöka att räta ut några frågetecken.

Den nya fordonsskatten tas ut från och med 1 januari 2020, men kravet på att ange de nya koldioxidvärdena enligt det så kallade WLTP* (som i sin tur medför betydligt högre fordonsskatt) gäller från 1 september i år. Vi har dock fått dispens för nya lagerfordon av 2019 års modell, vilket innebär att de inte får någon skatteökning.

Såhär påverkas de husbilar vi har till försäljning:

Skattehöjningen påverkar de nya husbilarna under de första tre åren, för att år fyra återgå till den lägre skatten.

 

*WLTP är en ny beräkningsmodell för koldioxidutsläpp som baseras på verklig kördata. Från 1 september är det krav på att vissa husbilar ska vara testade enligt WLTP, vilket medför en betydligt högre fordonsskatt. 

Våra nya lagerfordon av 2019 års modell kommer inte att få någon förhöjd skatt. Detsamma gäller samtliga begagnade bilar samt Morelo.
Våra nya lagerfordon av 2019 års modell kommer inte att få någon förhöjd skatt. Detsamma gäller samtliga begagnade bilar samt Morelo.

ÖPPETTIDER

ÖPPETTIDER

Försäljning

Måndag-fredag 8-16
Lördag-söndag STÄNGT

Verkstad/kundmottagning

Måndag-torsdag 7-16
Fredag 7-14
Lördag-söndag STÄNGT

Telefontid verkstad

Måndag-fredag 9-15

JULSTÄNGT

Vi håller julstängt från och med den 21 december. Vi öppnar återigen den 11 januari 2020 med vår årliga Midvintermässa. Besök utanför våra öppettider kan ordnas enligt överenskommelse. Kontakta oss då via mejl: jonas@husbilslandet.com
Ring oss!
Ring oss på

0550-293 85