Husbilen är deras nya hem

De har hyrt ut lägenheten och sålt alla möbler. På obestämd tid framöver kommer deras nya hem att vara den 11 kvadratmeter stora husbilen som de köpt hos Husbilslandet. Micaela Gustavsson och Pierre Pavlov planerar att jobba på distans och samtidigt upptäcka utvalda delar av Europa.

27-åriga Micaela Gustavsson jobbar som grafisk formgivare och 32-årige Pierre Pavlov är webbutvecklare. De båda frilansar och har yrken som de kan sköta på distans. Det var Pierre som först väckte idén om att lämna vardagens ekorrhjul och upptäcka nya platser. Micaela var inte sen att haka på och sedan gick allting väldigt snabbt.

- Vi har letat hus länge, men inte hittat något som passar oss. Vi har inget som binder oss här, så då kände vi ”varför inte passa på att se oss omkring” förklarar Pierre.

Han har redan idag många kunder på distans och är van att jobba på det sättet. Med en bra internetuppkoppling och möten via Skype går det mesta att lösa, menar han.

- Dessutom tycker vi båda om att fotografera nya miljöer och nu kan vi kombinera jobbet med att resa, säger Micaela.

På obestämd tid kommer Pierre Pavlov och Micaela Gustavsson att bo i sin nya husbil och samtidigt upptäcka delar av Europa.
På obestämd tid kommer Pierre Pavlov och Micaela Gustavsson att bo i sin nya husbil och samtidigt upptäcka delar av Europa.

Ny husbil

Hos Husbilslandet fick paret hjälp med att hitta en lämplig husbil för sitt äventyr. Valet föll på en ny Weinsberg CaraSuite Scandic Edition.

- Vi valde att köpa en ny husbil för att ha alla garantier. Vi har känt oss väldigt trygga med att köpa husbil hos Husbilslandet och fått bra bemötande från första början. Det känns också bra att ha ”någon som håller oss i handen” och som man kan fråga om vi får problem, menar Pierre.

Paret trivs med närheten till naturen och ska därför försöka fricampa så mycket som möjligt. Husbilen har de kompletterat med tillbehör utifrån sina specifika behov med bland annat 4G-antenn, wifi, extra bodelsbatteri, solceller och inverter.

- Internettillgången är väldigt viktig för oss, eftersom vi måste jobba samtidigt som vi reser. Men idag finns det ju wifi nästan överallt.  

Resan har börjat med att de börjar rulla norrut upp igenom Sverige. Målet är att nå Sveriges nordligaste punkt och sedan bär det av söderut igen via Norge. Ingen rutt är spikad, planen är att ta dagen som den kommer. Men grundtanken är att de även ska resa ner mot södra Europa och bila genom bland annat Danmark, Tyskland, Frankrike och Spanien. Med sig på resan ska de ha den tredje familjemedlemmen - schäferhunden Alma.

Första sträckan blev norrut genom Sverige. Följ gärna parets resa på deras Instagram "11kvm".
Första sträckan blev norrut genom Sverige. Följ gärna parets resa på deras Instagram

Skriva en bok

Pierre och Micaela har i princip ingen campingerfarenhet sedan tidigare och är helt gröna på husbilslivet. De är förberedda på att stöta på en del hinder på vägen, men menar att de får ta problemen som de kommer och lösa dem på plats.

Resan ska Pierre och Micaela göra med sin nya Weinsberg CaraSuite Scandic Edition som de köpt hos Husbilslandet.
Resan ska Pierre och Micaela göra med sin nya Weinsberg CaraSuite Scandic Edition som de köpt hos Husbilslandet.

- Konstigt nog känner jag mig väldigt avslappnad till det här, säger Pierre.

Micaela planerar att skriva en bok samtidigt som de reser.

- Jag vill dela med mig av våra erfarenheter och samtidigt inspirera andra unga personer att göra likadant. Det kommer att bli en bok med mycket tips och svart på vitt om våra upplevelser av den här resan, berättar hon.

Hur länge planerar ni att vara på resande fot?

-          Vi är ute så länge vi orkar och tycker det är kul. Vi gör det här helt förutsättningslöst. Drömmen är att kunna komma ifrån stressen. Att kunna andas ut och styra mer över den egna tiden, säger Pierre. 

Följ gärna parets resa på deras Instagram "11kvm".

ÖPPETTIDER

FÖRSÄLJNING

Måndag - torsdag 8-18
Fredag 8-16
Lördag & söndag 11-15
Kristi himmelsfärds dag 11-15

VERKSTAD/KUNDMOTTAGNING

Måndag-torsdag 7-17
Fredag 7-16
Lördag-söndag STÄNGT
Kristi himmelsfärds dag STÄNGT

Telefontider verkstad

Måndag-fredag 9-15

Lunchstängt verkstad/kundmottagning

Måndag-onsdag & fredag 12.00-12.30
Torsdag 12.00-12.40
Ring oss!
Ring oss på

0550-293 85