Husbilslandet sponsrar Handigolf Kumla och golfaren Matilda Jonsson med 10 000 kronor

Golfen har hjälpt Matilda att ta revansch

Husbilslandet sponsrar Handigolf Kumla med 10 000 kronor. Matilda Jonsson representerar klubben och mottager checken. Hon har vunnit titeln Sveriges bästa 15-åring i golf och fått ta emot stipendium av Henrik Stenson. Matilda har atypisk autism och genom åren har hon ofta blivit missförstådd på grund av sin funktionsnedsättning. Golfen har blivit hennes revansch och den målinriktade tjejen vet vad hon vill:

-        Mitt mål är att komma med i tjejlandslaget och bli golfproffs, säger Matilda.

Matilda är en sprudlande glad och inspirerande tjej. Men hon har inte alltid haft det lika lätt. I skolan har hon fått kämpa för att hänga med och fått höra att hon varit lat och oengagerad. Även i sociala sammanhang har hon ofta blivit missförstådd och utfryst. När hon fick diagnosen var känslorna blandade.

-        Först tyckte jag att det var jättejobbigt och jag grät i flera timmar efter att jag hade fått min diagnos på papper. Men nu är det jätteskönt, eftersom jag får stöd och hjälp i skolan, säger Matilda.

Försäljningschef Jonas Pettersson överlämnar den symboliska checken på 10 000 kronor till Handigolf Kumla. Klubben representeras av Matilda Jonsson från Degerfors.
Försäljningschef Jonas Pettersson överlämnar den symboliska checken på 10 000 kronor till Handigolf Kumla. Klubben representeras av Matilda Jonsson från Degerfors.

Genom golfen har Matilda vänt sin funktionsnedsättning till något positivt och visat att den inte behöver vara något hinder.

-        Golfen har hjälpt mig jättemycket och jag blir glad när jag tänker på det.

Tack vare golfen har Matilda också fått många nya vänner som förstår henne och som hon kan känna sig trygg med. Hon spelar för Kumla GK och trivs mycket bra i den klubben.

Tidigt intresse

Redan i ung ålder fick Matilda upp ögonen för golf och det märktes tidigt att hon hade en talang för sporten. Sina första framgångar fick hon vid 11-12 års ålder när hon började tävla i Handigolf Tour. Som 14-åring stod hon som segrare av hela turneringen och sedan dess har framgångarna avlöst varandra i både handigolfen och på de ordinarie ungdomstävlingarna. 2018 fick hon den ärofyllda titeln Sveriges bästa 15-åring då hon tävlade på lika villkor som andra ungdomar utan funktionsnedsättningar. Hon blev uttagen till Nordic match med landslaget, vilket slutade med ett silver. Inte nog med det så kammade hon hem en vinst i finalen i 2018 års Handigolf Tour.

Matilda Jonssons talang har uppmärksammats av stora golfstjärnor och hon har bland annat fått ta emot stipendium av Henrik Stenson. Matilda har även blivit uttagen av Annika Sörenstam att vara med i Annika cup.
Matilda Jonssons talang har uppmärksammats av stora golfstjärnor och hon har bland annat fått ta emot stipendium av Henrik Stenson. Matilda har även blivit uttagen av Annika Sörenstam att vara med i Annika cup.

Matilda är mycket målmedveten och vill bli allra bäst i golfen. Hon tänker inte låta sin funktionsnedsättning sätta käppar i hjulen. Men hon vet att det krävs en stark vilja och hård träning.

-        Det går inte att fuska för att bli bäst i golf. Golfen ger mig en kick framåt och mitt mål är att bli proffs.

Stipendium

Matildas talang har uppmärksammats av bland andra golfproffset Henrik Stenson och för två år sedan fick hon ta emot hans stipendium. Matilda har även som en av Sveriges bäst rankade flickor blivit uttagen av Annika Sörenstam att vara med i Annika cup. Matilda tyckte att det var spännande att få möjlighet att träffa två av sina största förebilder.

-        Jag var nervös, men det kändes väldigt häftigt, säger Matilda. 

Hon är mycket stolt och glad över att handigolfen Kumla får ta emot 10 000 kronor från Husbilslandet.

-        Det betyder jättemycket. Golfen kostar väldigt mycket pengar, allt från utrustning till startavgifter. Så vi är oerhört tacksamma för allt stöd vi kan få, säger Matilda. 

Matilda har haft stora framgångar inom golfen och förra året vann hon den ärofyllda titeln Sveriges bästa 15-åring, då hon tävlade på lika villkor som andra ungdomar, utan funktionsnedsättningar.
Matilda har haft stora framgångar inom golfen och förra året vann hon den ärofyllda titeln Sveriges bästa 15-åring, då hon tävlade på lika villkor som andra ungdomar, utan funktionsnedsättningar.

ÖPPETTIDER

FÖRSÄLJNING

Måndag - torsdag 8-18
Fredag 8-16
Lördag-söndag 11-15

VERKSTAD/KUNDMOTTAGNING

Måndag-torsdag 7-17
Fredag 7-16
Lördag-söndag STÄNGT

Telefontider verkstad

Måndag-fredag 9-15

Lunchstängt verkstad/kundmottagning

Måndag-onsdag & fredag 12-12.30
Torsdag 12-12.40
Ring oss!
Ring oss på

0550-293 85