Till Minne av Ingvar Pettersson

Det är med stor sorg vi vill meddela att Husbilslandets grundare Ingvar Pettersson har lämnat oss. Han somnade in i söndags och lämnar ett stort tomrum efter sig. Han var en älskad familjemedlem, kär vän och kollega. Vi minns Ingvar som en sann entreprenör med fötterna på jorden och hjärtat på rätta stället.

Ingvar började tidigt sin bana inom fritidssektorn och 1965 startade han företaget Cabina på Skaraborgsvägen i Kristinehamn, där han sålde båtar och husvagnar. Han sålde bland annat det Kristinehamnsbyggda varumärket Cabby och företaget var också ett av de första i landet med en permanent husvagnsutställning.

1988 startade Ingvar Pettersson Husbilslandet hemma i en lada på Bäckhems gård.
1988 startade Ingvar Pettersson Husbilslandet hemma i en lada på Bäckhems gård.

I början av 80-talet tackade Ingvar ja till att ta över Polarvagnen i Örebro. Under flera års tid pendlade han mellan Örebro och hemmet i Bäckhammar. När han tröttnade på pendlandet föddes tanken om att starta en egen verksamhet hemma på Bäckhems gård. Han såg att det fanns en potentiell ny marknad för husbilar.

1988 startade Ingvar Husbilslandet i liten skala hemma i en lada på gården. Han var då en pionjär inom husbilsbranschen med inte mindre än sex olika husbilsmärken under ett och samma tak. Det blev en försiktig start och i början av 90-talet hade han några tuffa år i samband med den ekonomiska krisen. Efter att ha klarat sig igenom de svåra åren fick han uppleva en husbilsbransch som fullständigt exploderade och sköt i höjden.

Sedan flera år tillbaka drivs Husbilslandet av sonen tillsammans med två andra delägare, men Ingvar var alltid mycket engagerad i sitt livsverk. Han var på plats nästan varje dag och delade med sig av sina erfarenheter och goda idéer.

Ingvar Pettersson var stor inom motorsporten och en av hans största segrar kom 1969 i Knutstorp när han slog hela Europa-eliten i Formel 3.
Ingvar Pettersson var stor inom motorsporten och en av hans största segrar kom 1969 i Knutstorp när han slog hela Europa-eliten i Formel 3.

I yngre år var Ingvar också stor inom motorsporten. På 50-talet var han en av deltagarna i Bergslagstrollen och en av landets bästa motocrossförare. 1966 började Ingvar köra Formel V och ett år senare gick han över till Formel 3, där han blev en mycket framgångsrik förare. Den största framgången var i augusti 1969 på Knutstorp när han slog hela Europa-eliten och vann över framstående förare som Niki Lauda, Ronnie Petterson och Torsten Palm.

Ingvar Pettersson blev 82 år gammal och våra tankar går till de närmast anhöriga. 

Ingvar Pettersson (till vänster) i Manstorp tillsammans med stallbasen Picko Troberg och föraren Torsten Palm.
Ingvar Pettersson (till vänster) i Manstorp tillsammans med stallbasen Picko Troberg och föraren Torsten Palm.


I sin ungdom var Ingvar Pettersson en av deltagarna i Bergslagstrollen och en av Sveriges bästa motocrossförare.
I sin ungdom var Ingvar Pettersson en av deltagarna i Bergslagstrollen och en av Sveriges bästa motocrossförare.

ÖPPETTIDER

FÖRSÄLJNING

Måndag - torsdag 8-18
Fredag 8-16
Lördag & söndag 11-15
Kristi himmelsfärds dag 11-15

VERKSTAD/KUNDMOTTAGNING

Måndag-torsdag 7-17
Fredag 7-16
Lördag-söndag STÄNGT
Kristi himmelsfärds dag STÄNGT

Telefontider verkstad

Måndag-fredag 9-15

Lunchstängt verkstad/kundmottagning

Måndag-onsdag & fredag 12.00-12.30
Torsdag 12.00-12.40
Ring oss!
Ring oss på

0550-293 85