Fullspäckat av nyheter på årets Elmiamässa

Elmia Husvagn & husbil pågår för fullt och Husbilslandet finns på plats i Bergholms 2000 kvadratmeter stora monter för att visa nyheterna från våra märken Knaus, Ci, Weinsberg och Morelo.

-Vi har extremt mycket nyheter i år. Det är jättekul, säger Patrik Jonsson som är försäljningschef på Bergholm.

En av de mest spännande nyheterna på mässan är att Knaus för första gången kan erbjuda en husbil som går att få med fyrhjulsdrift. Knaus nya Van Ti Plus är en helt ny modell byggd på MAN GTI-chassi. Den har framhjulsdrift som standard, men går att få med fyrhjulsdrift som tillval. Enligt Patrik Jonsson är det något som det har funnits stor efterfrågan på.

-Det blir en helt annan körkomfort. På den här modellen går det också att få fyrhjulsdrift relativt billigt om man jämför med konkurrenterna, säger han.

Van Ti Plus är Knaus helt nya modell, byggd på MAN GTI-chassi. Den har framhjulsdrift som standard, men går att få med fyrhjulsdrift för den som önskar.
Van Ti Plus är Knaus helt nya modell, byggd på MAN GTI-chassi. Den har framhjulsdrift som standard, men går att få med fyrhjulsdrift för den som önskar.

Serviceteam

Van Ti Plus är välutrustad redan från start med bland annat 6-växlad växellåda, elektrisk golvvärme och säkerhetsutrustning såsom nödbromsassistans och multikollisionsbroms. Allt till ett förmånligt pris, från 799 000 kronor. Det finns också gott om extrautrustning för den som önskar, bland annat en 8-växlad automatisk växellåda.

-Det är också värt att nämna att MAN har ett eget serviceteam. Om kunden får problem med enklare fel finns det en servicebuss på plats inom 24 timmar och det tror jag är ganska unikt säger Patrik Jonsson.

Ny kostym

En annan nyhet hos Knaus är att helintegrerade Knaus Sky I har fått ett ordentligt ansiktslyft. Den har fått en helt ny kostym med modernare design både utvändigt och invändigt. Den är dessutom utrustad med både dubbelgolv och elektrisk golvvärme.

-Om man sedan köper till Alde-paketet har man en fullvärdig året runt-husbil.

Knaus Sky I har inför 2019 fått en ny modernare design både invändigt och utvändigt.
Knaus Sky I har inför 2019 fått en ny modernare design både invändigt och utvändigt.

Hos Weinsberg vill vi lyfta fram den halvintegrerade CaraSuite som också fått en förnyad design inför 2019. Det är en välutrustad husbil som går att få till ett mycket förmånligt pris, från 716 000 kronor.

-Den har allt från automatlåda, mediapaket och golvvärme paketerat och klart som standardutrustning, säger Patrik Jonsson.

Weinsberg CaraSuite är en välutrustad husbil som går att få till ett mycket förmånligt pris.
Weinsberg CaraSuite är en välutrustad husbil som går att få till ett mycket förmånligt pris.

Premiärvisning

På Elmiamässan premiärvisas den nyritade plåtisen Weinsberg CaraBus.
På Elmiamässan premiärvisas den nyritade plåtisen Weinsberg CaraBus.

Bland plåtisarna har bland annat den nyritade Weinsberg CaraBus premiär under Elmiamässan. Den finns i sju olika planlösningar och har mycket utrustning inom en kompakt yta.

Hos Ci/Rollerteam har det också kommit många nyheter med flera spännande modeller. En av de helt nya modellerna är Rollerteam Kronos som är en mycket välutrustad och prisvärd instegsmodell. Den går att få med Ford eller Fiat-chassi.

-Det har också kommit en helt ny planlösning, ”face to face”, med en rymligare sittgrupp som vi tycker känns väldigt intressant, säger Patrik Jonsson.

Morelo

I avdelningen hos Morelo, vårt premiummärke, har vi naturligtvis mycket att visa. Här presenterar vi bilar av absoluta toppklass för dem som önskar en elegant husbil med extra lyx. Inte minst dras blickarna till den ståtliga Empire Liner som imponerar med sin rymd och plats för en mindre personbil i garaget.

Hos Morelo kan vi också stolt presentera Palace som inför 2019 fått en ny elegant exteriör. Morelo Palace känns exklusivare än någonsin med sitt omisskännliga formspråk, de förstaklassiga utrustningsmöjligheterna och de väl genomtänkta tekniska lösningarna.

Morelo Palace har fått en ny elegant exteriör.
Morelo Palace har fått en ny elegant exteriör.

Välkommen till oss på Elmia för att titta på alla fantastiska husbilsnyheter. Vi finns i monter D01:42. 

Öppettider

Försäljning

Måndag-torsdag 8-18
Fredag 8-16
Lördag-söndag 11-15

Kundmottagning/verkstad

Måndag-fredag 7-17
Lördag-söndag Stängt

Telefontid verkstad

Måndag-fredag 9-16

Öppettider i påsk

Skärtorsdagen 8-18
Långfredagen 11-15
Påskafton 11-15
Påskdagen 11-15
Annandag påsk 11-15
Ring oss!
Ring oss på

0550-293 85