Husbilslandet bidrar till Barncancerfonden

Välgörenhet. Skänker 100 kronor per cyklad kilometer

Husbilslandet är guldsponsor åt Team Rynkeby- Skaraborg där kristinehamnarna Sirkka och Jonas Hagberg ingår. Under helgens påskfest finns teamet på plats hos Husbilslandet och tillsammans arrangeras en tävling till förmån för Barncancerfonden.
Team Rynkeby God Morgon är ett nordiskt arrangemang med 48 deltagande lag och sammanlagt cirka 2000 cyklister. Syftet med arrangemanget är att samla in pengar till Barncancerfonden. I Team Skaraborg deltar Sirkka och Jonas Hagberg från Kristinehamn. Husbilslandet är guldsponsor åt laget och bidrar med 25 000 kronor.
– Alla känner någon som drabbats av cancer och när barn får sjukdomen är det naturligtvis extra tungt. Därför känns det väldigt bra att kunna vara med och bidra till den här viktiga forskningen, säger Husbilslandets försäljningschef Jonas Pettersson.

100 kronor per km
I helgen är det påskfest på Husbilslandet och under långfredagen finns Team Skaraborg på plats. I samarbete med Husbilslandet arrangeras en tävling med fina priser. Förstapriset är en ny elcykel. Tävlingen går ut på att deltagarna ska gissa hur många kilometer teamet hinner cykla på en träningscykel under dagen. Pengarna som kommer in genom tävlingen går oavkortat till Barncancerfonden.
– För att peppa cyklisterna att ta i lite extra kommer Husbilslandet att skänka ytterligare 100 kronor till Barncancerfonden per cyklad kilometer, säger Jonas Pettersson.

Sju dagars cykling
Cykelturen som Team Rynkeby ska göra kommer att genomföras första veckan i juli. För Team Skaraborg startar cyklingen i tyska Travemünde.
– Sen ska vi cykla i sju dagar ner igenom Europa till Paris. Varje etapp kommer att vara mellan 15 och 18 mil per dag, berättar Jonas Hagberg.
Att söka till Team Rynkeby är något som han och Sirkka har funderat på under några år. De tyckte att det lät spännande och passade deras livsstil, samtidigt som det är för en god sak.
– Våra förväntningar med det här projektet är framförallt att det ska generera så mycket pengar som möjligt till forskningen för att så få barn som möjligt ska drabbas av den svåra sjukdomen. Men vi ser också fram emot upplevelsen att tillsammans med vårt team ta oss genom Europa och landa i Paris, säger Sirkka Hagberg.